Linka bezpečí | Psycholog a psychiatr, kdo je kdo?

Psycholog a psychiatr, kdo je kdo?

Linka bezpečí, z. s. začala v roce 2019 pracovat na novém projektu pasivního poradenství. Práce na tomto projektu pokračuje i v roce 2020 videm na téma: kdo je psycholog a kdo psychiatr.

Jak jsme již informovali při zveřejnění prvního videa, cílem projektu je zpracovat poutavou formou témata nejčastěji se objevující na Lince bezpečí. On-line forma je pro děti přitažlivá a přirozená cesta, jak se s tématem seznámit a získat v něm první orientaci, tipy na zvládnutí své situace.  

Scénáře k videím připravuje odborný tým Linky bezpečí, z. s. Na profesionálním zpracování Linka bezpečí spolupracuje s agenturou Old&Rich Production.

První video, které Linka bezpečí, z. s. zveřejnila, se týká sebepoškozování a lze říci, že se setkalo s velkým ohlasem. Ve druhém videu „Psycholog, psychiatr,“ jsme se zaměřili na představení práce psychologů a psychiatrů, neboť se nás na to děti často ptají. Toto video je proti prvnímu trochu delší, více informativní. Nabízí základní představu o tom, jaké služby poskytuje psycholog, psychiatr, jaký je mezi nimi rozdíl, kdy vyhledat pomoc jednoho, či druhého, kde získat na odborníky kontakt. Klade si za cíl normalizovat dětem, i jejich rodičům vyhledání odborné pomoci, nastiňuje témata, s nimiž se lze na odborníky obrátit.

Pevně věříme, že se video bude klientům Linky bezpečí líbit a pomůže získat odvahu říci si o pomoc všem, kteří ji potřebují. Videa postupně najdete na naší stránce www.linkabezpeci.cz.

Finanční podporu videa poskytla Nadace rozvoje občanské společnosti NROS, Nadace O2, ČSOB a Colonnade Insurance S.A.

Kam pokračovat dál

Videa, články, podcasty

Pochybovat o sobě je běžná součást dospívání